Oosterse wok met kip & scampi

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gram Kippenhaasje
  • 200 gram gepelde rauwe scampi's
  • 200 gram sojascheuten
  • 200 gram paksoi of chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel gele of groene currypasta
  • 200 gram volwaardige rijst
  • peper en zout
  • korianderblaadjes
  1. Verwijder het darmkanaal van de scampi's. Kip in blokjes snijden. Schil en was de paksoi en de paprika en snij in reepjes. Versnipper de gepelde sjalot en de look en snij de lente-uitjes fijn. Maak de champignons droog schoon en snij ze in plakjes
  2. Verhit de olie in een wokpan en roerbak de kip en de scampi's samen met de look. Kruiden met peper, zout en de helft van de currypasta. Haal na enkele minuten alles uit de pan en dek af om uitdroging te voorkomen
  3. Doe alle andere groenten in de pan om te roerbakken. Kruid tussentijds met wat peper, zout en de resterende currypasta. Bevochtig regelmatig de groentjes met weinig water.
  4. Als de groentjes beetgaar zijn, voeg dan de kip en scampi's toe en roer nog enkele keren om
  5. Serveer dit wokgerecht met de rijst en werk af met wat fijn gesneden koriander
KVT007