Oosterse wok met broccoli en wortellinten

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 g wokreepjes gevogelte (diepvriesvlees)
  • 3 wortelen
  • 1 broccoli
  • 2 lente-uitjes
  • 2 cm gember
  • 250 g Thaise rijst
  • 2 eetl. arachideolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • peper
  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 20 min.)
  3. - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
  4. - Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  5. - Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
  6. - Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
  7. Bereiding
  8. (20 min.)
  9. 1 Kook de broccoliroosjes ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
  10. 2 Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  11. 3 Verhit de arachideolie in een wok en bak de wokreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.
  12. 4 Voeg de geraspte gember en de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortelslierten bij en roerbak ± 6 min.
  13. 5 Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.
  14. Afwerking
  15. Verdeel het wokgerecht over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.
NelekeP