Oosterse tijgergarnalen

13 35 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram gepelde tijgergarnalen of scampi
  • 6 verse tomaten, gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 grote ui in ringen of reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook , fijngesneden
  • 2 à 3 theelepels sambal
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels koriander (gehakt, verse blaadjes of vriezer)
  • zwarte peper uit de molen
  1. Fruit de ui en knoflook glazig in de olijfolie. Wanneer deze glazig gefruit zijn , de sambal toevoegen en nog ca. 2 minuten laten bakken, voeg ook de paprikareepjes toe en laat eventjes bakken. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak tot je een dikke rulle saus krijgt. Laat eventjes doorsudderen.
  2. Voeg de tijgergaralen toe en laat nog wat sudderen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat nog even doorwarmen , bind eventueel met een beetje maïzena . Voeg als laatste de koriander toe. Breng op smaak met zwarte peper.
  3. Lekker met gekookte rijst en brocoli.
  4. Smakelijk!!
  5. NB : diepvries tijgergarnalen of scampi eerst ontdooien.
mirandavdb