Oosterse soep van wortelen en kikkererwten

14 50 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 600 g wortelen
  • 1 tomaat
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 1 soeplepel Solo vloeibaar
  • 1 koffielepel curry
  • 1 Knorr Bouillonketeltje groenten
  • 20 g rozijnen
  • 1 bosje verse koriander
  1. Was de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken.
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
  3. Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel Solo, voeg Ÿ van de kikkererwten, de curry en 1 Bouillonketeltje groenten toe.
  4. Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
  5. Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn) en dien ze op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.
Knorr