Oosterse soep van wortelen en kikkererwten

20 15 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 1 ui
  • 1 soeplepel Solo vloeibaar
  • 1 koffielepel curry
  • 20 g gedroogde rozijnen
  • 600 g wortelen
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein boeketje verse koriander
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  1. Was de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken.
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
  3. Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel margarine, 3/4 van de kikkererwten, de curry en 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten toe.
  4. Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
  5. Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn).
  6. Dien de soep op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.
Solo