oosterse courgettesoep met pit

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 courgettes
  • 0.25 plantje koriander
  • 1 ui
  • 2 eetl. amandelschilfers
  • 2 el groene currypasta
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1L heet water)
  • 165 ml kokosmelk (blik)
  • 2 el rijstolie
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Maak met een dunschiller fijne linten van 1/2 ongeschilde courgette.
  4. - Snij de rest van de courgettes en de ui in grove stukken.
  5. - Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  6. - Snipper de koriander fijn.
  7. Bereiding
  8. 1 Verhit 1 eetl. rijstolie in een kookpot en stoof de ui 2 min. Voeg de stukken courgette toe en laat 5 min. stoven. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 20 min. koken.
  9. 2 Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een pan en stoof de courgettelinten ± 3 min. Roer er de fijngesnipperde koriander onder en kruid met peper en zout. Vorm nu 4 gelijke hoopjes courgette door de courgettelinten met een vork te draaien. Zet opzij.
  10. 3 Mix de soep fi jn en voeg de kokosmelk en de groenecurrypasta toe. Meng goed en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  11. Afwerking
  12. Eet u dit soepje thuis, verdeel de soep dan over 4 diepe borden of kommetjes. Schik in elk bord een hoopje courgettelinten en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers
NelekeP