Oosterse carpaccio

473 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 300 g rundvlees voor carpaccio of voorgesneden carpaccio
  • 6 mini-maïs
  • 6 lente-uitjes
  • enkele takjes verse koriander
  • 5 el sojasaus (lichte)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el koolzaadolie
  • enkele druppels limoensap
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • vers gemalen zwarte peper
  1. Vries het rundvlees 20 minuten in om het wat te verstevigen, snijd er dan heel dunne plakjes van. Of vraag aan je slager om dit voor jou te doen als je zelf geen snijmachine hebt.
  2. Kook de mini-maïskolfjes beetgaar in kokend gezouten water en verfris ze in ijskoud water.
  3. Snijd de mini-maïs in schijfjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Meng de sojasaus met het limoensap en de twee soorten olie.
  5. Schik de plakjes rundvlees over 4 borden, bestrijk ze met de marinade, bestrooi met de sesamzaadjes, lente-uitjes, maïsplakjes en schik er ten slotte nog enkele blaadjes verse koriander op. Werk af met enkele flinke draaien van de pepermolen naar wens.
Solo