Oosters vispannetje met pijpajuin, broccoli en wortel met rijst

14 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Tuinkruiden
  • 400 g rijst
  • 6 pijpajuinen
  • 1 kleine rode peper
  • 100 g wortels
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 2 pakjes (van 300 ml) soep Knorr Sensations Wortel met Kokosmelk
  • 500 g broccoliroosjes
  • 500 g stevige visfilet (bijv. zalm, victoriabaars of tilapia)
  1. Breng water met het bouillonblokje aan de kook, roeren tot het blokje is opgelost. Voeg de rijst toe en kook deze gaar volgens de kooktijd op de verpakking. Afgieten. Snij ondertussen de pijpajuinen en de rode peper in ringetjes. Hak de wortel fijn.
  2. Verwarm de boter in een diepe kookpot en bak hierin de broccoli en de wortel 3 minuten op een laag vuur. Voeg de soep toe en breng het geheel aan de kook. Kook de groenten 7 minuten in de soep.
  3. Snij ondertussen de vis in stukken. Voeg de stukken vis toe, wanneer de groenten 7 minuten hebben gekookt en laat het geheel nog 6 minuten pruttelen. Schep de pijpajuin en de rode peper erdoor en laat het nog 2 minuten zachtjes sudderen.
  4. Zet het Oosterse vispannetje en de rijst op tafel en verdeel ze over 4 borden.
Knorr