Oosters stoofpotje

1 30 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr mager rundvlees( bieflap)
  • 1 potje atjar of zelf maken (zie recept in dit schrift)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 klein blikje ananas of verse
  • 2 el olijfolie
  1. Dit is weer een gerecht uit het boek "Bereik én behoudt je ideale gewicht van Sonja Bakker.
  2. Start met de olie in de wok te verhitten en bak de rundvleeslokjes rondom bruin in 5 min.
  3. Voeg dan de tomatenpuree, gember poeder en ketjap en knoflook toe en roerbak het geheel ca 10 min.
  4. Voeg als laatste de atjar en de ananas toe en laat het geheel door en door warm sudderen op laag vuur in ca 10 min.
  5. Serveer met rijst naar keuze en rauwkost of salade.
  6. Bron zie bij de bereiding Eigen foto.
Love to Cook