Oosters mosselsoepje

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 el arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 4 stengels citroengras
  • 4 cm verse gember
  • 1 kg mosselen
  • 8 dl water
  • 2 el oosterse vissaus
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 bussel koriander
  • 4 lente-uitjes
  • fijn zeezout
  • zwarte peper
  1. Was de mosselen en gaar deze op hoog vuur onder gesloten deksel. Schud regelmatig op. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.
  2. Schep de mosselen uit de pot en giet het kookvocht door een fijne zeef.
  3. Snipper de knfolook en de chilipepers. hak het binnenste van het citroengras en de gember.
  4. Fruit knoflook, chilipepers, gember en citroengras in de arachideolie. Bevochtig met het water, de kokosmelk en de vissaus. Laat opkoken.
  5. Voeg de mosselen en het gezeefde kookvocht toe.
  6. Kruid met zout en peper.
  7. Snijd de koriander en lente-ui fijn en werk het mosselsoepje hiermee af. Serveer.
stey