Oosters kreeftensoepje

27 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 wortelen in schijfjes
  • fijngesneden groen van 2 preien
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 2 el boter
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 stengels citroengras
  • 1 bussel koriander
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes look
  • sap van 1 limoen
  • 500 ml kreeftenfond
  • 5 gegrilde scampi
  1. Stoof de prei, de wortelen en de sjalot gaar in de boter. Voeg de bouillon, het citroengras, de koriander, de gember, de fijngeknepen look en het limoensap toe. Breng aan de kook, laat daarna een uur trekken naast het vuur en giet door een zeef.
  2. Voeg de kreeftenfond pas toe vlak voor u de soep serveert en warm weer op. Serveer de soep met gegrilde scampi
doreen_1