Oosters Broodje met Bief tartaar

3 17 5 5
Aantal personen:
  • 4 (bruine ) broodjes naar keuze
  • 150 gr taugé
  • 4 bief tartaar
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sambal
  • peper en zout uit de molen
  • 1 potje atjar tjampoer
  • 2 bosuitjes schoongemaakt in ringetjes
  • 1 rode paprika zonder zaad en lijsten in kleine blokjes
  • 4 blaadjes ( ijsbergsla)
  • 3 el gezouten gehakte cashew noten
  1. Roer de 2 el olijfolie met de sambal door elkaar. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en smeer ze in met de sambalolie.
  2. Kook de gewassen taugé 1 minuut en laat uitlekken. Laat ook de atjar tjampoer uitlekken.
  3. Meng de licht afgekoelde taugé met de atjar, bosui en paprika tot een lauwwarme salade.
  4. Bak ondertussen de tartaartjes in een koekenpan gaar en bruin in ca 5 min per kant.
  5. Halveer de broodjes en besmeer de helften met boter.
  6. Leg op elke helft een blaadje ( ijsbergsla) of sla naar keuze.
  7. Leg op één helft van het broodje de bieftartaar, daarop een dot salade en werk af met de gezouten cashew stukjes.
  8. Leg de helften broodjes op elkaar en serveer de rest van de salade in een kommetje ernaast.
  9. Gewoon lekker met de handjes eten..... De broodjes bedoel ik dan.
Love to Cook