Oostends Vispannetje

739 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 prei
  • 500 g visfilet naar keuze
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • nootmuskaat
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vis
  • 3 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  1. Pel en snipper de ui en de prei zeer fijn en snijd de champignons in stukjes. Verdeel de vis in beetklare stukken en kruid met peper.
  2. Verwarm twee eetlepels vloeibare margarine in een pan en stoof er eerst de ui en dan de prei en de champignons bij gedurende 3 minuten. Kruid met peper en nootmuskaat.
  3. Voeg er het Knorr Bouillonketeltje Vis bij, de wijn en de room en laat op zacht vuur verder garen gedurende 6 minuten met een deksel op de pan.
  4. Schik daar de vis op en laat ongeveer 7 minuten afgedekt garen.
  5. Kruid, indien nodig de saus met peper en zout, verdeel er de garnalen over en dien op met partjes of schijfjes citroen .
Knorr
Meer inspiratie

BelgischSoepHoofdgerecht