Ontbijtmuffins met banaan, appel en bessen.

13 30 1 5
Aantal personen:
  • 185 gr speltmeel ( of bloem)
  • 150 ml melk
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 rijpr bananen geprakt
  • 1 appel (kanzi) of andere geraspt
  • 125 gr bosbessen
  • 1 volle theelepel vanille extract
  • 75 gr havermout
  • 50 ml olijfolie
  • 1 1/2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl baking ssoda
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 handje gemengde ongezouten noten gehakt.
  • 1 muffinvorm ingevet
  1. Momenteel helemaal in de ban van muffins. Niet de zoete varianten, maar juist de gezonde varianten met groenten of met speltmeel , havermout banaan, appel, bessen en noten. Gezond zoet, zonder toegevoegde suikers. Heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch mee in de lunchtrommel, of als gezonde snack tussendoor.
  2. Doe de geprakte bananen en de geraspte appel bij elkaar op een bord.
  3. Vul een kom met het meel, havermout, bakpoeder en baking soda, de speculaaskruiden en de bessen . Roer alles even door elkaar
  4. Klop in een tweede kom de eieren,, melk, olijfolie, en het vanille extract door elkaar. Voed de banaan en de appel toe en klop alles even door.
  5. Voeg dan de droge ingrediƫnten bij het eiermengsel en lepel het goed en kort door elkaar om de luchtigheid erin te houden.
  6. Doe het beslag in de muffinholtes en top af met wat achter gehouden bessen en wat noten stukjes. Zet de muffinbakplaat voor 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden.
  7. Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Zeker 3 dagen houdbaar in een goed afsluitbaar bakje in de koelkast. Serveren op kamer temperatuur.
Love to Cook