ontbijtcake

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 kop amandelmeel
  • 1,5 kop havermout
  • 1,5 eetlepel lijnzaad
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2,5 eetlepel kokosolie
  • 1/3 kop gesmolten ahornsiroop
  • 2 appels
  1. - Verwarm de oven voor op 180┬░
  2. - Mix in een kom alle droge ingredi├źnten: amandelmeel, havermout, lijnzaad, kaneel en zout. Roer goed
  3. - Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe, plus een kopje water. Meng goed door elkaar
  4. .
  5. TIP: je kan het beslag een dag op voorhand maken, en het 's ochtends bakken om tijd te besparen. De cake blijft achteraf zo'n 4 dagen vers in de koelkast. Je kan hem serveren met wat blauwe bessen, of er wat Griekse yoghurt bij eten. Smakelijk!
  6. - Snij de appels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag
  7. - Doe het mengsel in een cakevorm of in muffinvormpjes, en bak 35 minuten
riadewaele