Omgekeerde tomatentaart

319 105 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 75 g koude in blokjes gesneden Solo
  • 250 g bloem
  • water
  • 1 koffielepel peper (vers gemalen)
  • 75 g geraspte Parmezaan
  • 1 eetlepel Solo
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • zout
  • 1 eetlepel Bertolli Extra vergine
  • peper
  • 8 trostomaten (in de lengte doorgesneden)
  • 1 straaltje balsamicoazijn
  • 1 ui (bosje versnipperd)
  • 1 basilicum (bosje, grof gehakt)
  1. Doe de Solo, bloem, peper en parmezaan in de kom van een keukenrobot (of gebruik een handmixer).
  2. Laat draaien tot er zich kleine klontertjes vormen.
  3. Voeg het water toe en mix tot het deeg vrij homogeen is, maar nog geen bol vormt.
  4. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
  5. Haal het deeg een half uur vóór het bakken uit de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Verhit de olijfolie en de Solo in een springvorm.
  8. Voeg de suiker toe en kruid met zout en peper.
  9. Leg de tomaten met de pel naar beneden in de vorm en laat 4 minuten bakken.
  10. Zet opzij. Bestrooi het werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit tot dat ongeveer 2 cm breder is dan de bakvorm.
  11. Leg het deeg voorzichtig op de tomaten. Duw de rand van het deeg tussen de tomaten en de bakvorm.
  12. Doorprik het deeg met een vork. Laat 30 minuten in de oven bakken.
  13. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Bedek de bakvorm met een rooster en keer hem om zodat de tomaten bovenaan liggen.
  14. Zorg dat het sap kan wegvloeien. Pas op: het sap kan heel heet zijn.
  15. Bestrooi met uitjes en basilicum. Besprenkel met balsamicoazijn. Dien lauw of op kamertemperatuur op.
Solo