Omgekeerde perziktaart

129 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Deeg:
  • 150 g bloem + extra voor het uitrollen
  • 75 g Solo (op kamertemperatuur)
  • 50 g suiker
  • 1 eierdooier
  • Vulling:
  • 1 groot blik perziken (ca. 820 g)
  • 30 g Solo Vloeibaar (ca. 3 el)
  • 30 g suiker (ca. 3 el)
  • 50 g gepelde grofgehakte pistachenootjes
  • Extra:
  • ronde cakevorm 20 cm Ø (bodem bedekt met bakpapier)
  • plasticfolie
  • deegroller
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven)
  2. Zeef de bloem boven een kom. Roer de Solo, de suiker, een snufje zout en de eierdooier met een pollepel of mixer erdoor. Vorm er met een koude hand snel een stevige deegbal van. Druk deze een beetje plat, pak in folie en leg het deeg 30 minuten in koelkast.
  3. Giet het sap van de perziken af, dep de perziken droog en snijd elke helft in 2-3 parten.
  4. Bedruppel de met bakpapier bedekte cakevorm gelijkmatig met 30 g (ca. 3 el) Solo. Strooi er 30 g (ca. 3 el) suiker en de pistachenootjes over. Bedek de bodem met parten perzik.
  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een ronde plak van ca. 20 cm Ø. Verwijder met een kwast de overtollige bloem van het deeg en leg de deegplak op de perziken in de vorm. Duw de randen een beetje naar beneden.
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Leg een groot bord op de vorm.
  7. Klem het bord en de vorm met beide handen en met een doek stevig vast en keer de vorm in één keer heel snel om.
  8. Haal de vorm langzaam van het bord. Verwijder het bakpapier. Snijd de taart (warm of koud) in 8 punten.
Solo