Omeletrolletjes met zalm

31 15 0 5
Aantal personen:
  • 6 st eieren en 3 theel maizena
  • 125 gr smeerbare roomkaas(bijv philadelphia)
  • 2 theel fijngehakte gember
  • 2 eetl verse fijngehakte bieslook
  • 200 gr zalm fijn gehakt
  • 3 eetl olie
  1. Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  2. Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (ca. ½ eetlepel).
  3. Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ca. 2 minuten in de pan afkolen.
  4. Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
  5. Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond. Verdeel de roomkaas ove de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
  6. Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
  7. Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 uur weg op een koele plek.
  8. Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
  9. Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.
hildeke3105