Video afspelen

Omeletcupjes

73 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 100 g spinazie
  • 2 el Solo margarine
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 8 pancetta plakken
  • 100 g kerstomaatjes
  • 4 eieren
  • 75 ml room
  • 4 sprieten bieslook
  • extra nodig: muffinvorm met papieren vormpjes
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Spoel de spinazie kort en zwier hem droog. Verhit een eetlepel Solo margarine in een pan en laat er de spinazie in slinken. Breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de pancetta in reepjes en bak kort even op. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de kerstomaatjes in de helft en zet even apart.
  3. Breek de eieren in een mengschaal, klop los, roer de room eronder en kruid met peper en zout.
  4. Bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Lepel er wat spinazie, pancetta en een paar stukjes halve kerstomaten in en vul verder tot ¾ met het losgeklopte ei.
  5. Snipper er nog wat bieslook over en bak de omeletcupjes gaar in de hete oven gedurende zo’n 8 à 10 minuten. Haal uit de oven en serveer meteen.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansEiVoorgerecht