Omelet uit de oven 2

30 25 4 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 200 gr spekblokjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 el peterselie gesnipperd
  • 100 ml room
  • peper en boter
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de eieren met de room in een kom en roer alles goed los.
  3. Kruid met peper.
  4. Roer er de geraspte kaas en peterselie door.
  5. Bak de spekblokjes, zonder toevoeging van boter of olie, in enkele minuten krokant in een braadpan met antiaanbaklaag en laat ze uitlekken op keukenpapier
  6. Beboter 4 kleine ovenschoteltjes en schik hierin de tomatenblokjes en gebakken spek.
  7. Overgiet met het eimengsel.
  8. Zet de ovenschoteltjes op de middelste richel in de oven en bak de omelet gaar in 15 minuten.
  9. Controleer voordat je de omelet uit de oven haalt of de eieren naar wens gestold zijn.
  10. Laat indien nodig nog enkele minuten in de oven.
  11. Serveer op stokbrood.
Love to Cook