Omelet met zeewier en wortel

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 eieren
  • 150 gr wortelen
  • 40 gr kombu-zeewier
  • extravergine olijfolie
  • solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. DONDERDAG VEGGIE-DAG:
  2. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in reepjes.
  3. Spoel het zeewier goed af en laat daarna 10 minuten weken in ongezouten water, laat daarna het zeewier goed uitlekken.
  4. Verhit 3 el olie in een koekenpan en voeg het zeewier toe, laat even stoven en voeg dan de wortelreepjes toe, kruid het geheel met pezo en laat 15 minuten smoren.
  5. Breek ondertussen 2 eieren in een kom en klop ze los met een snuifje zout.
  6. Verhit 1 el solo in en pan en bak er de 2 geklutste eieren in, leg 1/4 van het zeewier/wortelmengsel in het midden van de omelet, vouw de omelet om de vulling, herhaal dit tot u vier omeletten heeft.
  7. Leg de omeletten op 4 warme borden en dien op met een fris slaatje met tomaat en bruin boerenbrood.
  8. TIP: als de eerste omelet gebakkken is, leg deze op een zeer warme bakplaat en hou warm in een oven op 80°.
Victor S.