Omelet met gebakken witloof en garnalen

22 30 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 3 eieren , een klontje boter , 1 tot 2 stronken witloof , peper van de molen , zout ,
  3. 100 gr. gepelde garnalen , 1 koffielepel fijngesnipperde bieslook .
  4. Bereiding : 15 minuten
  5. Kluts de eieren in een kom . Kruid met peper en heel weinig zout .
  6. Snijd het witloof in stukjes . Smelt de boter en bak het witloof kort en krokant . Kruid ook
  7. met peper en een weinig zout . Giet de eierstruif over de groenten en zet het vuur zachtjes .
  8. Bak de eieren niet te lang , smeu├»g is de regel . Bestrooi op het laatste moment met de garnalen en de bieslook . Deze twee ingredi├źnten mogen niet verhitten . De warmte van de eieren maakt ze lauw en dat is net voldoende voor een goede degustatie .
  9. In de plaats van witloof kun je ook paprikareepjes nemen die je kort en krokant bakt . De garnalen kun je dan vervangen door tonijn en ansjovisfilets . Beide vissen voeg je toe net nadat je de eierstruif over de groenten hebt gegoten . Verder zachtjes laten garen .
Theoke_1