Video afspelen

Ombre taart met bosvruchten

17 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 225 g Solo Patisserie
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 tl vanille extract / 1 vanillestokje
  • 225 g gezeefde zelfrijzende bloem / 240 g bloem + 1½ tl bakpoeder

Glazuur:

  • 225 g Solo Patisserie
  • 300 g poedersuiker
  • 4 tl frambozenconfituur of bosbessenconfituur zonder pitten

Saus en decoratie:

  • 200 g bosvruchtenconfituur
  • 100 g bosbessen
  1. Meng de Solo Patisserie en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Roer er een voor een de eieren onder en voeg wat vanille toe.
  2. Spatel de bloem onder het mengsel en meng tot je een smeuïg geheel krijgt.
  3. Verdeel de cakemix over 2 bakvormen van 20 cm, die je vooraf hebt ingevet en bekleed met bakpapier. Bak gedurende 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C (heteluchtoven: 160 °C / gasoven: stand 4).
  4. Haal de cakes uit de oven zodra die gebakken zijn en laat afkoelen.
  5. Plaats één cake op een serveerschaal en smeer er twee eetlepels confituur op. Zet er de tweede cake op.
  6. Voor het glazuur: meng de Solo Patisserie en de poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg een theelepel confituur toe om het glazuur licht te kleuren.
  7. Gebruik een spatel om de bovenkant van de cake in te smeren met het glazuur. Smeer ook van boven naar beneden wat glazuur op de zijkant van de cake tot 1/3 van de cake bedekt is.
  8. Verdeel de rest van het glazuur over twee kommen. Voeg aan elke kom confituur toe, maar gebruik daarbij een andere verhouding. Zo verkrijg je twee verschillende tinten: een lichte en een donkere. Versier de taart verder door telkens 1/3 ervan met een verschillende tint in te smeren.
  9. Strijk zachtjes de bovenkant en de zijkanten glad met een spatel. Werk de ombre taart af met bosvruchtenconfituur en bosbessen.
Solo