Oma's stoofvlees

30 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 kilogram rundstoofvlees
  • 1 fles donker bier (20-30cl)
  • 1 klein glas rode wijn (niet verplicht)
  • 1 zakje knorr stoofvlees of ander dikmiddel (vb. maisena)
  • 2 ajuinen
  • 1 lepel mosterd
  • water (25-30cl)
  • 1 koffielepel tijm
  • 1 laurierblad
  • boter
  • peper & zout
  1. *Bak het vlees in de boter tot het vlees helemaal bruin ziet.
  2. *Voeg de ajuinen toe en stoof tot zacht.
  3. *Giet het water erop.
  4. *Voeg het bier toe en kruid.
  5. *Lepel mosterd, tijm, laurierblad en wijn toevoegen.
  6. *Laat minstens 30min. stoven.
  7. *Proef of het vlees mals is.
  8. *Voeg zakje knorr/dikmiddel toe en laat 5min. voortstoven.
  9. *Proef of het goed is en serveer.
Sophie P.