Oma's beslagwafels

185 60 3 5
Aantal personen:
  • 3/4 kg patisseriebloem
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 1 pakje verse gist (42 g)
  • 4 eieren
  • 1 el margarine
  • 2 l melk
  • 1 snuifje zout
  1. Voor 45 stuks.
  2. Verwarm de melk tot ze lauw is. Neem hiervan een tas af en los daarin de gist op.
  3. Voeg de margarine toe aan de melk zodat ze kan smelten.
  4. Zeef de bloem in een diepe kom en maak in het midden een kuiltje.
  5. Doe hierin de eidooiers, de suiker en de opgeloste gist.
  6. Giet de melk beetje bij beetje bij de bloem onder voortdurend roeren zodat er geen klontertjes ontstaan.
  7. Voeg op het einde het snuifje zout toe en dan het stijf geklopte eiwit.
  8. Laat het deeg op een warme plaats gedurende een half uur rijzen.
  9. Laat het wafelijzer heet worden. Vet het in en begin te bakken.
  10. Smakelijk !
Annelicious