Olijven tapenade

12 10 3 5
Aantal personen:
  • 75 gr zwarte ontpitte olijven
  • 75 gr groene ontpitte olijven
  • 6 ansjovisjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 koffielepels kappertjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 4 koffielepels gehakte basilcum
  • 1 the lepeltje thijm
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 thelepels citroensap
  • 2à3 soeplepels olijfolie
  • 1 stokbrood
  1. Doe alle ingredi├źnten in de blender tot alles gemalen is, maar stop vooraleer het een te smeu├»ge pasta wordt, het moet nog wat korrelig zijn, doe er wat olie bij indien het te droog is.
  2. Sij het stokbrood in schijven van ongeveer 3 cm dikte, borstel er olijfolie op en zet het onder de gril tot het mooi geroosterd is, laat ieder zich zelf bedienen.
  3. Succes verzekerd!
Monique_14