Oesters Rockefeller

7 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 24 oesters
  • 4 sneetjes wit brood
  • 2 ansjovisfilets
  • 50 g Solo
  • 500 g verse (panklare) spinazie
  • 1 bos peterselie
  • 2 tl worcestershiresauce
  • 2 druppels tabasco
  • 1 borrelglaasje anijslikeur (Pernod of Ricard)
  • 2 kg grof zeezout
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • fijne zeef
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Open de oesters, vang het vocht op. Was de oesters in het eigen vocht en spoel de schelpen goed af. Zeef het oestervocht door een fijne zeef.
  2. Verkruimel het brood en hak de ansjovis fijn. Smelt de margarine in een pan en laat de spinazie en peterselie hierin slinken. Voeg de worcestershiresauce, de broodkruimels, de tabasco, de ansjovis en de anijslikeur toe en laat het een paar minuutjes koken. Pureer tot een saus.
  3. Leg een dikke laag zeezout op de bakplaat en leg hier de diepe helften van de oesterschelpen in. Leg in elke schelp een oester. Zet de schaal ca. 1 minuut in de hete oven, zodat de randjes van de oesters iets omkrullen.
  4. Haal de plaat uit de oven en schep in elke oesterschelp een eetlepel oestervocht. Bedek elke oester met wat spinaziesaus, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en zet de schaal nog ca. 5 minuten in de oven.
Solo