Oesters met champagnegratin

47 20 0 5
Aantal personen:
  • 24 oesters
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl champagne brut (of een goede schuimwijn)
  • 2 dl room
  • 2 citroenen
  • een half bosje peterselie
  • grof zeezout
  • peper
  1. Open de oesters met een mesje, haal ze uit de schelp en vang het vocht op. Zeef het oestervocht. Was de onderste schelpen.
  2. Leg de oesters in de onderste schelpen en verdeel ze over vier vuurvaste borden of oesterbordjes. Hak de sjalotjes zeer fijn. Laat ze daarna tot 3/4 inkoken met het gezeefde oestervocht, de champagne, de room en de peper.
  3. Giet de champagnesaus over de oesters. Plaats de borden 3 à 4 min in een voorverwarmde oven op 200 C°. Schakel de laatste min de grill in om de oesters een bruin korstje te geven. Serveer met de gehakte peterselie en schijfjes citroen
doreen_1