O babi babi

10 180 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg spiering
  • 1cm gember
  • 1koffielepeltje sambal oelek
  • 1koffielepeltje sambal Brandal
  • 2 teentjes look
  • 2 uien
  • 8 soeplepels Zoete sojasaus
  • 8 soeplepels zoute sojasaus
  1. Snij de spiering in grote stukken, meng dit samen met de uien, gember, sambal en look.
  2. Laat dit minstens een uurtje marineren in de ijkast en gesloten pot.
  3. Nadien, als U dit opent, treden je smaakpapillen op volle toeren.
  4. Verwijder de uien, want anders worden die zwartgeblakerd, bak het vlees aan en op het laatst de uien.
  5. Doe dit alles in een pruttelpot.
  6. Doe de sojasaus in de pan samen met water, laat dit even koken en voeg dit bij het vlees.
  7. Een paar uurtjes laten sudderen, en als je het de dag nadien opeet, wedden dat je je duimen en vingers aflikt.
  8. Is lekker met rijst, maar ook de overschot met frans brood.
  9. Smullen Maar!
  10. Dit kan ook met andere soorten van vlees klaargemaakt worden.
nischka