nutella taart

26 40 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram nutella
  • 200 gram vloeibare solo bakboter
  • 6 stuks eieren
  • 140 gram zelf rijzende bloem
  • 160 gram suiker
  1. Klop het eiwit met 80 gram suiker zeer stijf.
  2. Klop het eigeel met 80 gram suiker wit.
  3. Voeg bij het geklopte eigeel de boter en de nutella.
  4. Voeg daarna de bloem toe.
  5. Voeg er langzaam het opgeklopte eiwit toe zodat het beslag luchtig blijft.
  6. Stort uit in een beboterde cake vorm (tip om vlug los te komen na het bakken best bakpapier onderaan in de vorm te leggen).
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Zet de cake in de voorverwarmde oven, verminder de temperatuur tot 170 graden indien je in een hete lucht oven bakt, gedurende 40 minuten. Kontroleer met een brei naald, als hier geen deeg meer blijft aan kleven, kan hij er uit anders laat je hem nog voor 5 min. staan.
  9. Laten afkoelen en een figuurtje maken in bloemsuiker! Smullen maar!!
LieveWouters