Nougatijs met koffiesaus

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 60 gr Brésilienne nootjes
  • 2 Eiwitten
  • 50 gr Suiker
  • 50 gr Bitterkoekjes (Rocher of makaron)
  • 250 ml Slagroom
  • 2 el Amaretto
  • 50 ml Koffieroom
  • 1 kl Oploskoffie
  • 100 gr Chocolade
  1. Eiwitten stijkloppen, suiker toevoegen en verder kloppen.
  2. Koekjes verkruimelen.
  3. Room opkloppen
  4. Room mengen met nootjes , koekjes en 2 el amaretto. Eiwitten onder spatelen .
  5. Mengsel verdelen over glazen of timbaaltjes en 12 uur laten bevriezen
  6. Saus : Melk , koffie en chocoladestukjes verwarmen , 2 el amaretto toevoegen
  7. Afwerking : Saus over ijs verdelen
  8. Kan ook goed gekoeld in deegkorfjes opgediend worden.
Mieke 100