Notencake met chocolade

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 230 gram suiker
  • 250 gram boter, gesmolten en afgekoeld
  • enkele druppels vanille-extract
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
  • 100 gram notenmengeling, fijngemalen tot poeder
  • 75 gram volle room
  • 75 gram pure chocolade
  • 1 theelepel boter
  • 1 snuifje zout
  1. Verwarm de oven op 180°C. Vet een langwerpige cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  2. Klop de eieren samen met de suiker romig en bleek in een grote kom. Voeg de boter en het vanille-extract toe en meng goed.
  3. Zeef de zelfrijzende bloem en het zout boven de kom en meng tot een smeuïg beslag. Meng als laatste de fijngemalen noten erdoor.
  4. Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen in de bakvorm.
  5. Maak vervolgens de ganache. Breng de room op een zacht vuurtje aan de kook en snijd de chocolade in fijne stukjes .
  6. ze het vuur uit en voeg de chocolade en het zout toe aan de warme room. Laat het geheel even staan om de chocolade te laten smelten en meng tot een gladde saus.
  7. Roer als laatste de boter erdoor, opdat de ganache mooi zou blinken en opstijven.
  8. Ontvorm de cake, zet hem op een rooster en giet de ganache erover. Garneer met wat noten en zet de cake 30 minuten in de koelkast om het glazuur te laten opstijven.
So-Phie
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht