Noten brownie

9 60 1 5
Aantal personen:
  • 600 gr pure chocolade
  • 250 gr suiker
  • 250 gr boter
  • 200 gr nootjes pecan of walnoten
  • 85 gr bloem
  • 20 stuks halve walnoten of pecans
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • cacaopoeder
  1. Bereiding
  2. Zorg dat de oven voorverwarmd is op 200 graden Celsius
  3. Maak kleine brokjes van de helft van de pure chocolade
  4. Smelt de rest van de pure chocolade en de boter. Dit kan au bain Marie of in de magnetron
  5. Klopt de eieren in een kom los en voeg het suiker toe
  6. Roer langzaam het mengsel van chocolade en boter door het ei
  7. Voeg tot slot het meel, het bakpoeder, de vanillesuiker, de stukjes noot en een mespuntje zout toe. Meng het geheel vervolgens goed door. Gebruik hiervoor een pollepel
  8. Vul een bakvorm met het mengsel. Strooi vervolgens de halve noten eroverheen
  9. Bak het geheel 30 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Met een sateprikker kun je kijken of de brownie gaar is. Zorg vooral dat het niet te droog wordt.
  10. Laat de brownie afkoelen, snijdt hem in stukken en strooi voor het serveren nog wat cacaopoeder over de brownie voor wat extra smaak.
Beccatje