Normandische tongrolletjes

40 30 3 5
Aantal personen:
  • 8 tongfilets
  • 500 gr kleine mosselen
  • 500 gr gepelde grijze garnalen
  • 250 gr Parijse champignons
  • 5 dl visbouillon (mag van een blokje zijn)
  • 1 dl room
  • 1 glas droge witte wijn
  • citroensap
  • vers gesneden bieslook
  • peper&zout (pezo)
  1. Spoel de mosselen grondig onder stromend water.
  2. Doe ze in en kookpot, overgiet met de wijn en laat ze op een hevig vuur openkoken.
  3. Haal de mosselen uit de kookpot en zeef het kookvocht, verwijder de mosselen uit de schelp.
  4. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  5. Kook de champignons 3 minuten in een scheutje water met een flinke scheut citroensap.
  6. Rol de tongfilets op en steek vast met een prikker, pocheer ze 3 à 4 minuten in de visbouillon.
  7. Haal ze uit de bouillon, laat uitlekken en hou warm onder aluminiumfolie.
  8. Laat de visbouillon samen met het kookvocht van de mosselen inkoken tot de helft.
  9. Doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte, afkruiden met pezo.
  10. Doe de champignons en mosselen in de saus en laat goed doorwarmen.
  11. Schep er daarna de garnaaltjes onder.
  12. Schik de tongrolletjes zonder prikker op zeer warme borden, lepel er de saus over en werk af met bieslook.
  13. Dien op met gekookte aardapelen of pommes duchesse.
Victor S.