Video afspelen

Normandische pannenkoek

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 g bloem
  • 3 eieren
  • 50 g suiker
  • sap van 1 sinaasappel
  • 0,5 liter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el arachideolie
  • 1 appel (jonagold)
  • Solo patisserie
  • kristalsuiker
  • Carte d'Or authentiek koffie-ijs
  1. Meng de bloem met de eieren in een kom en voeg de suiker, het sinaasappelsap en de melk eraan toe. Laat dit een nacht in de koelkast staan.
  2. Voeg net voor het bakken de vanillesuiker en de olie eraan toe.
  3. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd hem in fijne gelijke schijfjes.
  4. Leg drie schijfjes appel in de pan met een beetje Solo en giet met een pollepel onmiddellijk wat beslag erover zodat de appelschijfjes mooi bedekt zijn.
  5. Bak de pannenkoek langs beide kanten gedurende 3 minuten goudbruin.
  6. Draai de pannenkoek een eerste keer om en bestrooi de bovenkant met wat kristalsuiker.
  7. Leg er vervolgens enkele klontjes Solo op.
  8. Draai de pannenkoek nog tweemaal om; gebruik hiervoor een tweede pan met antiaanbaklaag.
  9. Laat het geheel karamelliseren en draai dan de pannenkoek opnieuw om.
  10. Bak zo alle pannenkoeken en serveer ze warm met een bolletje Carte d'Or authentiek koffie-ijs.
Koken Op De Markt