Normandische flensjes

636 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • 2 mespuntjes zout
  • 0.5 l melk
  • 6 eetlepels Solo
  • 4 appelen
  • 6 eieren
  1. Meng de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
  2. Giet de melk in het kuiltje en voeg de eieren toe.
  3. Meng alles tot een homogeen en licht flensjesdeeg.
  4. Schil de appelen, haal het klokhuis er uit en snij ze in ringen (niet te dun!).
  5. Neem een antikleefpan en bak hierin 5 appelringen met een nootje Solo.
  6. Laat de appelringen mooi kleuren.
  7. Giet er vervolgens een lepel flensjesdeeg over.
  8. Bak het flensje aan de onderkant mooi goudgeel en draai het om.
  9. Als het niet lukt om het flensje met de pan om te wentelen, neem dan een bord waarop je het flensje omdraait en laat het daarna weer in de pan glijden.
Solo
Meer inspiratie

FransPatisserieNagerecht