Noordzeevissoep

9 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr wijtingfilet
  • 150 gr gepelde grijze garnalen
  • 200 gr ongepelde garnalen
  • 4 wortelen
  • 1 selderij
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gepelde tomaten
  • 5 takjes peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • olijfolie
  • saffraandraadjes
  • paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  • 4 sneetjes toastbrood
  1. Hou enkele stukjes wijting apart voor versiering.
  2. Verwijder de stengels van de peterselie, hou apart, hak de peterselie fijn.
  3. Schil de wortelen en snij grof, snij ook de selderij en de gepelde uien grof.
  4. Fruit de ongepelde garnalen in olijfolie en voeg er de grof gesneden groenten aan toe en 1 fijngehakt teentje knoflook.
  5. Voeg er de wijtingfilets bij en het kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels samengebonden).
  6. Bevochtig met 2 liter water of visfumet, laat een 20 tal minuten pruttelen.
  7. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
  8. Doe de soep door een chinois (puntzeef).
  9. Kruid de soep met pezo, paprikapoeder en saffraandraadjes.
  10. Doe nu de stukjes wijtingfilet en de gepelde garnalen in de soep.
  11. Schep de soep in warme soepkommen, bestrooi met de gehakte peterselie.
  12. Serveer de soep met wat rouille en met knoflook ingewreven toastjes.
Victor S.