Noordzeetong 'belle meunière'

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 diepgevroren noordzeetongen Kelvin
  • 1 citroen
  • 1 el bloem
  • 30 g bloem
  • 2 el bloem
  • 1/3 bosje verse peterselie
  • peper en zout
  1. Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep ze droog. Pers 1/2 citroen en snijd de andere helft in 4 schijfjes. Snipper de peterselie fijn.
  2. Wentel de noordzeetongen door de bloem en kruid met peper en zout.
  3. Smelt 2el boter in een grote pan en bak de zeetongen 3 minuten aan elke kant. Haal de tongen uit de pan en houd warm.
  4. Verhit 30g boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met peper en zout.
  5. Afwerking: Schik een zeetong op elk bord, lepel er het botersausje over en dien op met natuuraardappelen of frietjes. Werk desgewenst af met de citroenschijfjes en waterkers, tuinkers of kervel.
stey