Noodlesoep met Thaise kruiden

28 30 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • fijngesneden bosuitjes en taugé voor de garnituur (naar keuze)
  • 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Vis
  • 0.5 kopje koriander
  • 0.5 paprika, rood fijngesneden
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 30 g rijstvermicelli, 1 keer gebroken en een beetje samengedrukt
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 0.5 koffielepel Thaise chilisaus
  • 750 g verse Chinese kool, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 koffielepels vissaus
  • 1 l water
  1. Breng in een grote kookpot het water, de bouillonblokjes, de knoflook, de gember, de vissaus, de sojasaus, de sesamolie, de chilisaus en de rijstazijn aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en laat gedurende tien minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de vermicelli toe en laat nog twee minuten zachtjes koken of totdat de vermicelli gaar zijn.
  4. Verdeel de groenten in vier gelijke porties in diepe soepkommen.
  5. Giet de bouillon met een grote opscheplepel over de verse groenten.
  6. Garneer met de verse gehakte koriander en de stukjes bosui en de taugé.
Solo
Meer inspiratie

ThaisSoepHoofdgerecht