Noedels met vis en scampi's

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 600 g woknoedels
  • 12 stuks scampi's gepeld en verwijderd van het darmkanaal
  • 400 g zalm
  • 2 stuks prei
  • 2 stuks rode uien
  • 3 stuks wortelen
  • 1 stuks groene paprika
  • 2 stuks rode chilipepers
  • 1 bussel verse koriander
  • 6 el arachideolie
  • 2 teentjes look
  • 25 g kruiden mengeling hot wok
  • 150 g saus voor noedels (Suzi Wan)
  1. Kook de noedels zoals omschreven staat op de verpakking
  2. Spoel ze daarna onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Pel de uien en de knoflook en snij in stukjes.
  4. Was de prei en snij in stukjes.
  5. schil de wortelen en snij in stukjes.
  6. Was de paprika en de rode chilipepers, verwijder de zaadjes eruit en snij in stukjes.
  7. Spoel de koriander onder koud water, dep deze droog en versnij de koriander grof.
  8. Doe enkele eetlepels olie in de wok en laat heet worden.
  9. Bak de moten zalm in de wok naar eigen behoefte.
  10. Verwijder de zalm uit de wok en snij de moten in stukjes
  11. Doe de scampi's samen met de olie en de kruiden in de wok.
  12. laat deze ca 3 minuten bakken , anderhalve minuut aan iedere zijde en verwijder ze dan uit de wok.
  13. Doe nu de groenten in de wok en roerbak deze beetgaar.
  14. Meng er de noedel saus onder.
  15. Voeg de noedels eraan toe en meng deze onder het geheel.
  16. Voeg als laatst de stukjes zalm en scampi's toe.
  17. Kruid het geheel af naar eigen smaak met kruiden mengeling hot wok.
  18. Als als opgewarmd is, meng de helft van de koriander onder het geheel en gebruik de andere helft als garnituur op het geheel.
  19. Verdeel daarna het geheel over de borden.
lubij