Netflix and Chill(i): de ultieme chili sin carne

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 1/2 blik rode kidneybonen (250 g)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • 1 limoen
  • handvol korianderblaadjes
  • handvol cheddarkaas
  • Zure room (naar keuze)
  • Avocado (naar keuze)
  • Maïs (naar keuze)
  • Solo bakken en braden
  1. Snij de ui in plakjes en de rode paprika en de wortel in blokjes . Laat de bonen uitlekken. Kook 200 ml water en los er de bouillon in op.
  2. Doe de boter in een grote kookpot en stoof de groentjes aan. Voeg dan een voor een de kruiden toe. Eerst de komijn, kaneel, paprikapoeder en de cayennepeper als laatste. Laat alles eventjes meestoven.
  3. Voeg de tomaten in stukjes toe, samen met de bouillon. Voeg dan de tomatenpuree toe. Laat eventjes doorkoken. Voeg tenslotte de bonen toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. De wortels mogen hun beet nog bewaren.
  4. Werk af met zure room, avocado, koriander en geraspte kaas. Serveer met tortilla’s of zoete aardappel. Geniet!
Helen Verhelst