Netelsoep

6 25 1 5
Aantal personen:
  • 500 gr filet van kip, varken of rund zoals je zelf wenst
  • 700 gr aardappelen en 2 handen vol netelblaadjes
  • 200 gr uien en peper en zout en beetje zure roomen 2 laurierblaadjes
  1. De kipfilet in blokjes snijden, in koud water opzetten, zouten en laten zachtjes koken 15 min (varkensvlees-30 min, rundvlees-50-60 min)
  2. De ui fijn snijden
  3. Was de neteltoppen in lauw water om het prikken af te zwakken, laat uitlekken en snij in grote stukken.
  4. In het kokende water met vlees leg aardappelen
  5. Dan uien (je mag de ui voordat met wat olie bakken tot mooie gouden kleur), koken 3-4 min
  6. Dan uien (je mag de ui voordat met wat olie bakken tot mooie gouden kleur), koken 3-4 min
  7. Opdienen met 1 el zure room
hildeke3105