Nem met kip

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 300 g kipfilet
  • 2 wortelen
  • 1 ei
  • 50 g engelenhaar of sojavermicelli
  • 100 g sojascheuten
  • 1 kleine ui
  • 40 blaadjes rijstpapier (16cm diameter)
  • 6 gedroogde zwarte paddenstoelen
  • 2 el vissaus
  • peper en zout
  1. Maal het kippenvlees fijn in de keukenrobot.
  2. Laat de zwarte champignons 30 minuten weken in warm water. Maal fijn in keukenrobot.
  3. Week engelenhaar 15 minuten in lauw water. Laat uitlekken en knip in stukjes.
  4. Schil wortelen en maal fijn. Hak ui fijn.
  5. Leg alle ingredi├źnten in grote kom en meng grondig. Kruid met vissaus, suiker, zout en peper.
  6. Zet een kom met heet water klaar. Dompel het rijstpapier erin en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een vochtige doek.
  7. Leg een grote eetlepel vulling aan de bovenzijde van het rijstpapier. Plooi de onderzijde van het rijstpapier over de vulling. Plooi dan de zijkanten dicht. Rol op tot een rolletje.
  8. Bak de nems in de friteuse op 180┬░C
  9. Serveer met kropsla, verse muntblaadjes en een dipsausje.
stey