Natriumarme pittige chili

2 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 3 teen knoflook geperst
  • 2 rode pepers zonder zaad en lijst klein gesneden
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1/4 tot 1/2 tl chilipoeder voor extra pit
  • 1 blik pepelde tomaten in stukjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 ml natrimarme groentebouillon
  • zwarte peper
  • 400 gr kidneybonen omgespoeld met water
  • 3-4 el vers gesnipperde koriander
  • 4 el Griekse yoghurt 0 % vet
  • 1 rode paprika in stukjes
  1. In een grote pan, met deksel, bak je het gehakt (rullen), zonder olie, op een hoog vuur tot het bruin is.
  2. .
  3. Draai het vuur lager en doe de olijfolie erbij en voeg daarna de ui, de knoflook en de fijngesneden chilipeper en de paprika toe aan het gehakt en bak een minuutje of 5 mee.
  4. Doe alle kruiden erbij en bak deze gedurende een minuut of 2, terwijl je roert, mee
  5. Vervolgens voeg je de tomaatblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe en breng het geheel vervolgens aan de kook.
  6. Laat nu een minuut of 15 sudderen tot het vocht wat ingekookt is.
  7. Doe wat zwarte peper erbij en de afgespoelde en uitgelekte kidneybonen. Leg de deksel op de pan en laat gedurende een minuut of 30 zachtjes sudderen.
  8. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra bouillon toe als het te droog wordt.
  9. Serveer het met een salade en/of wat (zilvervlies)rijst en met wat Griekse yoghurt en verse koriander erop.
Love to Cook