Nasi lemak met wijting

236 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 100 g langkorrelige rijst
  • 1 dl kokosmelk
  • 0.5 dl water
  • 2 pandanbladeren (optioneel dit geurig zwaardvormige blad afkomstig van de pandanplant wordt wegens geur en/of kleur in gerechten gebruikt. in oosterse speciaalzaken verkrijgbaar)
  • 1 snuifje zout
  • 50 g bloem
  • 40 g rode kerriepoeder
  • 3 el sojasaus
  • 2 el water
  • 1 kl geraspte gember
  • 80 g gepelde maar niet ontvliesde pindanoten
  • 3 el sambal
  • 6 anjovisfilets
  • 1 kleine komkommer
  • 400 g wijting
  • Solo frituurvet
  1. Warm de kokosmelk op met de pandang, voeg het water en een snuifje zout toe.
  2. Spoel de rijst onder koud stromend water en breng aan de kook in het kokoswater. Laat zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.
  3. Snijd de wijtingfi lets in kleine stukken.
  4. Meng de bloem met het rode kerriepoeder, de geraspte gember, het water en de sojasaus. Wentel hier de stukken wijting in en frituur ze op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Laat de ansjovisfi lets uitlekken en plet ze met de sambal.
  6. Schil de komkommer en snijd in dunne schijfjes. Leg op elk schijfje komkommer wat van de sambalsaus.
  7. Druk de kokosrijst in 4 bevochtigde kommetjes en stort ze uit op de borden. Verdeel er de gefrituurde wijtingfi lets over en schik alle garnituren erbij.
Solo