Napolitaanse Soffritosoep

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 300 g varkenslever
  • 300 g varkenshart
  • 300 g varkenslong
  • 300 g varkensniertjes
  • 400 g tomatenblokjes op sap
  • 100 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 3 chilipepers, in stukjes
  • 2 eetl olijfolie
  • 100 g reuzel
  • zout & peper
  • bouillon, laurierbladjes
  • sneetjes geroosterd brood
  1. Snijd al het orgaanvlees in heel kleine stukjes. Smelt de reuzel met de olijfolie in een grote braadpan en bak alles lichtbruin. Voeg de tomatenpulp, de tomatenpuree, chilipepers, zout en peper toe, + eventueel wat water. Stoof 30 minuten, roer af en toe en laat het afkoelen.
  2. Neem per persoon een grote lepel koude soffrito, verdun hem met heet bouillon en doe er 1/2 laurierblad bij. Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen. Proef of er zout of peper bij moet.
  3. Leg 1 sneetje toast in verwarmde soepborden en schep de soep erop.
brubru