Muntsoufflé

2 120 0 5
Aantal personen:
  • de blaadjes van 1 bosje munt
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 4 dl melk
  • 90 g poedersuiker
  • 90 g rijst
  • 40 g ongezouten boter
  • zout
  • 3 eieren
  1. Breng de melk aan de kook met het citroensap en de munt. Laat de melk op laag vuur inkoken tot 2,5 dl en zeef ze. Spoel de rijst met lauw water en zet ze op in ruim koud water. Kook de rijst 5 min en giet ze af. Giet de rijst met de melk in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat wellen op zo laag mogelijk vuur. Voeg na 45 min de boter, de poedersuiker en een snuifje zout toe. Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is en laat nog 15 min sudderen. Mix de rijst tot een romige puree. Is ze te dik, voeg er nog wat room aan toe. Splits de eieren en roer de eierdooiers erdoor. Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf en schep ze door de rijstpuree. Vet soufflékommetjes in en bestrooi de binnenkant met poedersuiker. Giet de rijst erin en bak de soufflé in 25 min goudbruin in een voorverwarmde oven op 175°C.
bolleke1970
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtWinter