Multigranencrostini met artisjokspread en rucola

1 20 5 5
Aantal personen:
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 6 sneetjes multigranenstokbrood
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 4 theelepels Becel pro.activ Light
  • 3 artisjokharten (uit blik)
  • 1-2 theelepel (vers) citroensap
  • 25 gram rucola (raketsla)
  • Zwarte peper
  1. Extra: handmixer
  2. Warm de oven voor op 175°C.
  3. Pel en plet de knoflook. Vermeng hem met de olie en een snuifje zwarte peper.
  4. Smeer de sneetjes brood aan beide zijden lichtjes in met het lookmengsel. Leg ze op een bakplaat en rooster ze zo’n 10-15 minuten in de oven tot ze lichtjes bruin kleuren. Serveer de crostini bij voorkeur terwijl ze nog warm zijn.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge braadpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
  6. Mix de Becel pro.activ, de artisjokharten en de pijnboompitten met de handmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met citroensap en zwarte peper.
  7. Verdeel het artisjokmengsel over de crostini, leg deze op 2 bordjes en werk af met de rucola
Piet Goossens