Muffins zonder kruimels

20 30 5 5
Aantal personen:
  • 140 g zelfrijzende bloem
  • 1/3 tl speculooskruiden
  • 12,5 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 100 g melk
  • 3 el plantaardige olie
  • 3 el vloeibare honing
  • bakvorm voor 6 muffins
  1. Deze muffins zijn net plakkerig genoeg, zodat ze niet kruimelen als je er in bijt. Het is belangrijk dat je de ingrediënten maar net lang genoeg mengt, anders verliest de muffin zijn luchtigheid.
  2. Verwarm de oven voor op 200°.
  3. Giet de bloem, speculooskruiden en suiker samen in een kom.
  4. Klop het ei los in een andere kom.
  5. Giet er de melk, olie en honing bij en klop door elkaar.
  6. Voeg dat bij de droge ingrediënten en roer tot alles net gemengd is, niet langer.
  7. Schep het beslag in 6 muffinvormen en zet 20 minuten in de oven.
  8. Laat nog een kwartiertje afkoelen voor je ze opeet.
Moefl