Muffins van hazelnoot met kaneel en abrikoos

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 120 gram gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 50 gram blanke hazelnoten, geroosterd en gehakt
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 6 verse, rijpe abrikozen
  1. Verwarm de oven voor op 200oC. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig. Meng de hazelnoten met de suiker, bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout.
  2. Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat.
  3. Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er 1/2 abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.
Marloes2004